marş takılıyor

marş takılıyor

Mesajgönderen eser tarih Sal Tem 27, 2010 12:13

selamlar lada tutkunları bende 2001 lada sw var. problemim şu bazen marşa bastığım zaman marş takılıyor habire dönüp duruyor kontağı kapattığım halde çalışmaya devam ediyor tabi bu arada mtor haliyle çalışmıyor sadece marş alamayan bir motor gibi gıy gıy ötüyor hemen kutup başını söküp takıyorum yoksa susmuyor... kaç yere götürdüm kimse anlayamadı başına böyle bi olay gelen arkadaş yada konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarlar yardımcı olursanız sevinirim..
lada vega stw 111 mod 2001
eser
Yeni üye

Re: marş takılıyor

Mesajgönderen MESRUR tarih Sal Tem 27, 2010 12:31

kontaktan olabilir kontak anahtarı saglammı marşa basınca bırakınca geri geliyormu,marş motorunu söktürdünüzmü.
MESRUR
Aktif üye

Mesajgönderen eser tarih Sal Tem 27, 2010 1:04

evet kontaktan dediler değiştirdim ama gene aynı marşta sorun yok dediler ama banada marştan gibi geliyor
lada vega stw 111 mod 2001
eser
Yeni üye

Mesajgönderen MESRUR tarih Çrş Tem 28, 2010 5:01

Ozaman arkadaş marşı söktürmeniz gerekir bence heralde marş taşağı denilen parça arızalı o marş iki kademedir kontağın ilk çevirdinizde marş dişlisi ileri cıkar kontagı tam cevirdiğimizde marş motoruna elektrik gelir ve motor dönmeye başlar.demekki dişli ileri çıkınca kontağı bıraksanız bile geri gitmiyor takılı kalıyor vede dönmeye devam ediyor diye düşünüyorum.
MESRUR
Aktif üye

Mesajgönderen erdem tarih Sal Ağu 31, 2010 8:13

Benimde başıma geldi marş takılıyor, takılı kaldığı esnada kutup başını sökmeden devreden çıkmıyor, kutup başını söküp çekiçle hafif tıkladıktan sonra bidaha yapmadı...
erdem
Yeni üye

Dön ELEKTRİK / ELEKTRONİK / ATEŞLEME SİSTEMİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir