gönderen kemalettin tarih Sal Mar 30, 2010 5:16
Cevabın için teşekkür ederim cengizkum.
Aracı 3 hafta önce Eskişehir Adres Oto yetkili servise soktuk.Bakım-onarım listesi koltuk kilidi,bagaj kilidi,torpido pimi vs. zımbırtılarla baya bir uzun oldu.Ama önemli olan dediğim gibi şanzımandı.
Şanzıman indi, 1,2 ve 3. viteslerin dişlileri ve sekromeş sarısı değişti.Motor yağı,şanzuman yağı ve hava filtresi felan da değişti...
Ama sorun şu ki araç arada sırada 1. vitese tam geçmiyor.Biraz gaz verince "tIK" boşa atıyor.Aracı tekrar servise götürdük 2 gün sonra aracınız hazır dediler.Şanzumanda hiçbir problem olmadığını söylediler.Üstelik bu arabayı benim dışımda annem ve babam da kullanıyor asıl onlar zorluk çekiyorlar..Ustayı oturttum yanıma, 3 km'lik yolda dur kalk dur kalk 3-4 kere yaptı.Ama ustayı ve servistekileri ne yazıkki sorun olduğuna inandıramadım.Hani düz yolda sorun değil, 5 saniye kayıp ve arkadaki araçların kornalarına alıştık, ama dün dik bir rampada oldu.O an o kadar sinirlendim ki vites çubuğunu şanzumana bağlandığı yerden kıracaktım! Neyse serviste test sürüşünden geldik, usta halen yağ basıncı sıcaklık farkı hikaye anlatıyor.Babam baya sinirlendi ustalara felan bağırdı, o arada takım elbiseli servisin sahibi geldi ne oluyor diye.Anlattık durumu, Kendi oturdu şöför koltuğuna, ondada 2-3 kez yaptı tamam ben ilgilenicem dedi.Dünden beri serviste 1-2 güne çıkar heralde.Sonucu tekrar yazarım...
Son haftalarda cidden çok sinirlendirdiler bizi.Bu tarz şeyler devam ederse tercihimiz aracı yenilemekten yana olacak...
Gelişmeleri yazacağım, herkese iyi forumlar...