Lada Samara Yardım !!!

Teknik bilgiler/Sorunlar/Çözümler

Lada Samara Yardım !!!

Mesajgönderen kemalettin tarih Cum Mar 05, 2010 1:46

Arkadaşlar merhaba 93 model lada samara aracım var.Yaşından dolayı sanırsam son zamanlarda problem çıkarmaya başladı.

1-)Araç 1. ve 2. viteste arada sırada boşa atıyor ve vites geçişlerinde sıkıntı oluyor.Çok zor geçiyor.Servis bunun için 400 TL para istedi sekromeş dedikleri şey değişecekmiş sanırım ama internette 400 TL'e komple samara şanzumanı satılıyor!!! Gerçi sadece şanzumanı indirmeye 200 TL istiyor servis.

2-)Aracın kaloriferi çok geç ısınıyor ve çok az hafa üflüyor,aynı zamanda ses çıkartıyor.Silgeçler de yavaş çalışıyor.Bunun için ne yapmak gerekir?

3-)Çekişi de düştü eskisi gibi değil bunun için ne yapmak gerekir?

Geçen hafta atiker marka lpg taktırdım yakıtı baya düştü otogazı nasıl kullanma hakkında bilgi verebilir misiniz?
kemalettin
Yeni üye

Re: Lada Samara Yardım !!!

Mesajgönderen cengizkum tarih Pzt Mar 08, 2010 8:18

arkadaşım kemalettin araban için geçmiş oılsun.zaten sende arabanın yaşlı olduğunu bunun için arıza yaptığını söylüyorsun.bana kalırsa acizane fikrim..yenimi yoksa kullanılmış şanzımanmı bilmiyorum. 400 tl diyorsun. şanzımanı aldığın zaman indirip bindirmeside 200 tl ettimi 600 tl . sonra hangisi daha hesaplı.düşün ona göre karar ver.diğer arıza hesaplarına girmiyorum bile kolay gelsin selamlar.cengizkum
cengizkum
Üye

Mesajgönderen kemalettin tarih Sal Mar 30, 2010 5:16

Cevabın için teşekkür ederim cengizkum.

Aracı 3 hafta önce Eskişehir Adres Oto yetkili servise soktuk.Bakım-onarım listesi koltuk kilidi,bagaj kilidi,torpido pimi vs. zımbırtılarla baya bir uzun oldu.Ama önemli olan dediğim gibi şanzımandı.

Şanzıman indi, 1,2 ve 3. viteslerin dişlileri ve sekromeş sarısı değişti.Motor yağı,şanzuman yağı ve hava filtresi felan da değişti...

Ama sorun şu ki araç arada sırada 1. vitese tam geçmiyor.Biraz gaz verince "tIK" boşa atıyor.Aracı tekrar servise götürdük 2 gün sonra aracınız hazır dediler.Şanzumanda hiçbir problem olmadığını söylediler.Üstelik bu arabayı benim dışımda annem ve babam da kullanıyor asıl onlar zorluk çekiyorlar..Ustayı oturttum yanıma, 3 km'lik yolda dur kalk dur kalk 3-4 kere yaptı.Ama ustayı ve servistekileri ne yazıkki sorun olduğuna inandıramadım.Hani düz yolda sorun değil, 5 saniye kayıp ve arkadaki araçların kornalarına alıştık, ama dün dik bir rampada oldu.O an o kadar sinirlendim ki vites çubuğunu şanzumana bağlandığı yerden kıracaktım! Neyse serviste test sürüşünden geldik, usta halen yağ basıncı sıcaklık farkı hikaye anlatıyor.Babam baya sinirlendi ustalara felan bağırdı, o arada takım elbiseli servisin sahibi geldi ne oluyor diye.Anlattık durumu, Kendi oturdu şöför koltuğuna, ondada 2-3 kez yaptı tamam ben ilgilenicem dedi.Dünden beri serviste 1-2 güne çıkar heralde.Sonucu tekrar yazarım...

Son haftalarda cidden çok sinirlendirdiler bizi.Bu tarz şeyler devam ederse tercihimiz aracı yenilemekten yana olacak...

Gelişmeleri yazacağım, herkese iyi forumlar...
kemalettin
Yeni üye

Mesajgönderen cengizkum tarih Cmt Nis 10, 2010 6:41

arkadaşım sana daha evvel şanzıman dişlilerinin değiştirilmesi indir bindir 400 tl idi.halbuki
yeni şanzımanın 400 tl olduğunu sen kendin söyledin.neden yeni şanzıman taktırmadın ? 200 tl fazla
verecektin şanzıman işini unutacaktın.dişlilerin sekromencin filan değişimiyle iş düzelmiyor ...
çünkü araba yaşlı olduğu için hem çok kilometre yapmış durumda hemde metal yorgunluğu var.her
an yine su koyabilir.bu çok uzun konu sana kolaylıklar dilerim.cengizkum
cengizkum
Üye

Mesajgönderen kemalettin tarih Pzr Nis 11, 2010 1:40

Sıfır şanzuman 400 TL demedim.Çıkma şanzuman 400 TL satılıyordu dedim.Oda istanbuldaydı.Serviste sadece şanzuman kutusuna 800 TL dediler.İçindekilerle beraber baya bir aşar.

Son gelişmeleri söyliyeyim.Servis müdürü ben ilgilenicem deyip bir 3 gün daha arabayı bırakmamızı söyledi.Şanzuman tekrar inmiş.Test sürüşüne çıktım ve değişen hiçbirşey yoktu.Serviste şanzumanın tekrar inip birkaç parçanın daha değiştiğini söyleyip 90 TL daha para istediler.Müdür parça değiştirdik ver paramızı diyor.Bende değişen birşey yok sağlam parçaları değiştirmişsin dedim.5 kuruş vermeden çıktım dışarı.

Olaya baksanıza, usta ben işimi hatasız yaptım sorun yok diyor.Müdür de sorun var böyle yaparsa ayağını debriyajdan çek 3-4 saniye sonra tekrar bas geçer diyor.Bu kadar para verdik elimizde patladı resmen.Aracı satmaya kalksak bu hali ile kim alır orası da meçhul.

Dün aradılar sorun var mı araçta dediler.Var dedim yapmadan verdiniz elimize takılırsa ayağını çek bi daha bas diye bir mantığın olamıyacağını söyledim.İlgilenicez dediler.

Araba 86.000 km'de. Aslında avrupa ve japon araçlarında bu km'de olan arabalar çok daha sorunsuz burası kesin.Zaten dikkat ettiyseniz 100.000'i aşan samara çok azdır çünkü ciddi şekilde fabrika çıkışında konfordon yoksun, kalitesiz kokpit parçaları var ve buda aracın içinde aşırı ses olmasına sebebiyet veriyor...

Neyse sonuç olarak Eskişehir Adres Oto lada servisinden son derece memnuniyetsiziz.4-5 milyarlık araba olmasa bu işi bu şekilde bırakmazdım ama, harcadığım vaktime değmeyecek bir arabanın uğraşı var ortada.İnternete girecek vaktim bile yok zar zor vakit buluyorum...

Herkese iyi geceler...
kemalettin
Yeni üye

Mesajgönderen desa34 tarih Cum Nis 23, 2010 4:07

değerli lada dostu sıkıntınıza hak verıyorum bu gıbı durumlarda çözülemeyen arızalar durumunda çelık motor ıle ıletısıme gecmenız de fayda var belırtınız servıs yetkılı servıs ıse eğer bu servısı çelık motora bıldrımenızde fayda var. ılgılı kısler ıle bağlantı kurulularak sıze gerı donceklerını goreceksınız . sorun hakında sıze detaylı bır sekılde yardımıcı olacaklarında gorceksınız. arac hakındakı değerlendırmelerınız dorudur . fakat ınsanların gelır durumları ve madı konulardakı sıkıntıları nedenı ıle bu araclar bızım gıbı ınsanların en ıyı ve en sağlam aractır bızım ıcın . bu aracları sevmek gerekır her kusurna rağmen .... bır cok model vardır ve marka tutku ıle sevılır. bende bu markayı tutku ıle sevıyorum okadar eksılerıne karsın dığer rakıplerıne karsı cok daha usutun özelıklerıde vardır hıc kucumsenmıcek derecede....... ! saygılarımla ...
desa34
Aktif üye

Mesajgönderen umut67 tarih Cum Tem 30, 2010 2:43

öncelikle herkese selamlar konuyu görünce bende bişeyler yazmadan gecemedim bende 17 senelik bi lada kullanıcısıyım kusuruma bakmayın ama lada kücümsenecek bi arac degil one verdiginiz her emegin fazlasını alırsınız ben 93 yılında sıfırını alıp 11 sene bindim hatta acemiligimide onda attım diyeyim şanzumanla ilgili hiç bi problem yasamadım hatta vites kolunda sallantı boşluk bile yoktu sattıgımda ilk gün ki gibiydi birde arkadaslar lada kullanıcı secer onuda söyliyeyim bir tofas gibi reno gibi kullanamazsın ladayı eger öyle kullanmayı denersenki hep bi arızalarla karsılasırsın ki lada öyle seri bi arabadırki 2ci viteste 120 görürsün okadarını söyliyeyim eksikleri cok olabilir torpidosuydu falan ama bunu düzeltmekte bizim elimizde suan eskisi gibi degil her malzeme var yalıtımıydı ses izalasyonuydu hersey mevcut ben tektek söktüm her yerini güzelce ses yapan yerlerine malzemeler koyarak taktık su an taslı yolda bile ses gelmiyo istedikten sonra ladalara neyapsanız gider ve emeginizin karsılıgını fazlasıylada verir buna emin olun yanlışım varsa affola
saygılarımla
akcakoca
umutATAMAN
1990samaraHB
67LF495
umut67
Üye

Dön Teknik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 2 misafir